Tau uamea

O le toe faʻaleleia o le tamaoaiga ma le tau o le Trump-era ua fesoasoani e unaʻia tau o uʻamea i totonu o le atunuʻu i le maualuga.
Mo le tele o tausaga, o le tala i le uamea Amerika o se tasi lea o aafiaga tiga o le leai o se galuega, tapunia falegaosimea, ma tauvaga mai fafo.Ae o le taimi nei, o loʻo maua e le alamanuia se toe foʻi mai e toʻaitiiti tagata na valoia i nai masina talu ai.
O tau uʻamea na paʻu maualuga ma faʻateleina manaoga ona o kamupani faʻateleina le gaosiga i le lotolotoi o le faʻamalieina o faʻamaʻi tapulaʻa.Ua tu'ufa'atasia e le au gaosi uamea i le tausaga ua tuana'i, ua mafai ai ona latou fa'atinoina le tele o le fa'atonuga i le sapalai.O tau a le pulega o le Trump i luga o u'amea mai fafo e taofia ai oloa mai fafo taugofie.Na amata ona toe faafaigaluegaina le kamupani uamea.
E mafai foʻi e Wall Street ona maua faʻamaoniga o le manuia: Nucor, o le gaosiga sili ona tele i le Iunaite Setete, o le faʻatauga sili ona lelei i le S&P 500 i lenei tausaga, ma o faʻatauga a le au gaosi uʻamea ua fatuina nisi o faʻafouga sili ona lelei i le faasino igoa.
Lourenco Goncalves, Ofisa Sili o Pulega o Cleveland-Cliffs, o se tagata gaosi uʻamea i Ohio, fai mai: "Matou te faʻagaioia 24/7 i soʻo se mea, Na lipotia mai e le kamupani se faʻaopoopoga tele o ana faʻatau i le kuata lata mai.""O suiga e leʻi faʻaaogaina, o loʻo matou faʻaaogaina," o le tala lea a Mr. Gonçalves i se faatalanoaga.“O le mea lena na matou faafaigaluegaina ai.”
E le o manino pe o le a le umi e tumau ai le boom.O le vaiaso nei, na amata ai e le pulega a Biden ona talanoaina le maketi uʻamea a le lalolagi ma ofisa o fefaʻatauaʻiga a le EU.O nisi o tagata faigaluega uʻamea ma pulega e talitonu e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu mulimuli o tau i le vaitaimi o le Trump, ma e talitonu lautele o nei tau na faʻaosofia ai suiga tetele i le pisinisi uamea.Ae ui i lea, talu ai o le fale uʻamea o loʻo faʻatumauina i setete autu o palota, soʻo se suiga e ono le fiafia i faiga faʻapolokiki.
I le amataga o Me, o le tau i totonu o le atunuʻu i le lumanaʻi o le 20 tone o uʻamea uʻamea-o le faʻataʻitaʻiga mo le tele o tau o uʻamea i totonu o le atunuʻu-na sili atu i le $1,600 i le tone mo le taimi muamua i le talafaasolopito, ma na faʻaauau pea ona tumau ai iina.
Fa'amaumau tau u'amea o le a le toe suia ai le tele o tausaga o le leai o ni galuega.Talu mai le amataga o le 1960s, o galuega i totonu o le uʻamea ua paʻu i luga atu o le 75%.A o faʻateleina le tauvaga mai fafo ma faʻafeiloaʻi le alamanuia i faiga gaosiga e manaʻomia ai le toʻaitiiti o tagata faigaluega, e sili atu i le 400,000 galuega na mou atu.Ae o le siisii ​​o tau ua aumaia ai se manatu lelei i taulaga uʻamea i le salafa o le atunuʻu, aemaise lava ina ua leai ni galuega i le taimi o le faʻamaʻi na unaʻia ai galuega uʻamea a Amerika i lona tulaga maualalo i faʻamaumauga.
“O le tausaga talu ai na matou faateʻa ai tagata faigaluega,” o le tala lea a Pete Trinidad, le taʻitaʻifono o le iuni 6787 i le lotoifale o United Steel Workers, lea e fai ma sui pe tusa ma le 3,300 tagata faigaluega i Cleveland-Cliffs Steel Plant i Burnsport, Indiana.“E tofu tagata uma ma se galuega.O lo'o matou fa'afaigaluegaina nei.Ia, ioe, o le 180-tikeri le suiga.”
O se tasi o mafuaaga o le siitia o le tau o le uamea, o le tauvaga a le atunuu mo oloa e pei o laupapa, gypsum board ma le alumini, ona o le faateleina o galuega a kamupani e foia ai le le lava o oloa, avanoa avanoa o sapalai ma le umi o faatalitali mo mea mata.
Ae o le siitaga o tau e atagia mai ai foi suiga i pisinisi uamea.I tausaga talu ai nei, o le gaumativa ma le tuʻufaʻatasia ma le mauaina o le alamanuia ua toe faʻaleleia ai le gaosiga o gaosiga o le atunuʻu, ma ua suia ai faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga a Uosigitone, aemaise lava o le tau na tuʻuina atu e le Peresetene Donald J. Trump.O le atina'e o le fa'alapotopotoga uamea.Le paleni o le malosi i le va o tagata faʻatau uamea a Amerika ma tagata faʻatau.
I le tausaga talu ai, ina ua uma ona maua le gaosiga faʻalavelave AK Steel, na maua e Cleveland-Cliffs le tele o laʻau uʻamea a le lalolagi uʻamea tele ArcelorMittal i le Iunaite Setete e fausia ai se kamupani uamea tuʻufaʻatasia ma uʻamea uʻamea ma ogaumu .Ia Tesema o le tausaga talu ai, na faalauiloa ai e le US Steel o le a pulea atoatoa le Big River Steel, o le ofisa autu i Arkansas, e ala i le faatauina mai o sea i le kamupani e le o iai.Goldman Sachs o loʻo valoia e oʻo atu i le 2023, e tusa ma le 80% o le gaosiga o le uʻamea a le US o le a pulea e kamupani e lima, faʻatusatusa i lalo ifo o le 50% i le 2018. O le tuʻufaʻatasiga e tuʻuina atu ai i kamupani i totonu o le alamanuia se malosi malosi e faʻatumauina ai le siʻitia o tau e ala i le faatumauina o le pulea lelei o le gaosiga.
O le maualuga o tau o u’amea o lo’o atagia mai ai fo’i taumafaiga a le Iunaite Setete e fa’aitiitia oloa mai fafo i tausaga ua mavae.Ole mea aupito lata mai lea ile fa'asologa umi o gaioiga tau fefa'ataua'iga e feso'ota'i u'amea.
O le tala fa'asolopito o u'amea o lo'o fa'atotonu i setete tetele o faiga-palota e pei o Pennsylvania ma Ohaio, ma ua leva ona avea ma taulaiga o le au faipule.Amata i le 1960s, ona o Europa ma mulimuli ane avea Iapani ma tagata gaosi uʻamea tetele mai le vaitau o le taua, o le pisinisi na faʻalauiloaina i lalo o le pulega lua ma e masani ona manumalo i le puipuiga mai fafo.
Talu ai nei, o oloa taugofie na aumai mai Saina ua avea ma autu autu.O Peresitene Siaosi W. Bush ma Peresitene Barack Obama na uma ona faaee atu tau i luga o uamea na faia i Saina.Na taua e Mr. Trump e faapea o le puipuia o le uamea o le maatulimanu lea o faiga faavae tau fefaatauaiga a lana malo, ma i le 2018 na ia tuuina atu ai le tele o tau i luga o uamea mai fafo.E tusa ai ma le Goldman Sachs, ua pa'ū le faʻaulufale mai o uʻamea pe a ma le kuata faʻatusatusa i le 2017 tulaga, ma tatala avanoa mo tagata gaosi oloa i totonu o le atunuʻu, o latou tau e masani lava US $ 600 / tone maualuga atu nai lo le maketi o le lalolagi.
O nei tau ua fa'amalieina e ala i maliega e tasi ma pa'aga fefa'ataua'iga e pei o Mekisiko ma Kanata ma tuusaunoaga mo kamupani.Ae o le tau o loʻo faʻatinoina ma o le a faʻaauau pea ona faʻaaoga i oloa mai fafo mai le EU ma Saina faʻatauvaʻa.
Seia oʻo mai talu ai nei, e itiiti se alualu i luma i le fefaʻatauaʻiga uamea i lalo o le pulega a Biden.Ae o le Aso Gafua, na taʻua ai e le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa ua amata ona latou faia ni talanoaga e foia ai le feteenaiga o oloa faaulufale mai o le uamea ma le alumini, lea sa tele sona sao i le taua tau fefaatauaiga a le pulega o le Trump.
E le o manino pe o talanoaga o le a aumaia ai ni suiga tetele.Ae ui i lea, atonu latou te aumaia faiga faʻapolokiki faigata i le White House.I le Aso Lulu, na valaʻau atu ai se faʻapotopotoga o vaega faʻapisinisi uamea e aofia ai le vaega o fefaʻatauaʻiga o oloa gaosi oloa ma le United Steel Workers Union i le pulega a Biden e faʻamautinoa e tumau pea le le suia o tau.E lagolagoina e le taʻitaʻi o le coalition Peresitene Biden i le palota lautele 2020.
"O le aveeseina o tau uʻamea i le taimi nei o le a faʻaleagaina ai le gafatia o la tatou pisinisi," na latou tusia ai i se tusi i le peresetene.
O Adam Hodge, o se fofoga fetalai mo le Ofisa o le Sui o Fefaatauaiga a le Iunaite Setete, lea na faasilasilaina talanoaga tau fefaatauaiga, na faapea mai o le taulaiga o le talanoaga o "fofo lelei i le faafitauli o le malosi o le uamea ma le alumini i Saina ma isi atunuu, aʻo faʻamautinoa lona malosi. mafai ona ola umi.”O matou u'amea ma alumini alamanuia.”
I lona fale gaosi i Plymouth, Michigan, Clips & Clamps Industries e fa'afaigaluegaina pe tusa ma le 50 tagata faigaluega latou te fa'ailoga ma fa'apena le uamea i vaega o ta'avale, e pei o u'amea e tatala ai le pulou pe a siaki le suau'u afi.
"O le masina na teʻa nei, e mafai ona ou taʻu atu ia te oe ua leiloa a matou tupe," o le tala lea a Jeffrey Aznavorian, le peresetene o le gaosiga.Na ia taʻua o le gau i se vaega o le kamupani e tatau ona totogi maualuga tau mo uʻamea.Fai mai Mr. Aznavorian, sa popole o ia ina ne’i leiloa lana kamupani i kamupani mai fafo o lo’o fa’atau atu vaega ta’avale i Mekisiko ma Kanata, lea e mafai ona fa’atau mai uamea taugofie ma ofoina atu tau maualalo.
Mo tagata faʻatau uamea, e foliga mai e le faigofie mea i se taimi vave.Na siitia talu ai nei e le au suʻesuʻe Wall Street a latou faʻamatalaga mo tau uʻamea a Amerika, ma taʻua ai le faʻamalosia o alamanuia ma le faʻaauau pea o tau o Trump e taʻitaʻia e Biden, a itiiti mai i le taimi nei.O nei tagata e toʻalua na fesoasoani i le fatuina o le mea e taʻua e le au suʻesuʻe a le Citibank "o le pito sili ona lelei mo le pisinisi uamea i le sefulu tausaga."
Na taʻua e le Pule Sili o Nucor Leon Topalian, o le tamaoaiga ua faʻaalia lona gafatia e faʻafefe maualuga tau uʻamea, lea e atagia mai ai le maualuga o le manaʻoga o le toe faʻaleleia mai le faʻamaʻi."Pe a lelei le Nucor, o loʻo lelei le matou tagata faʻatau," o le tala lea a Mr. Topalian."O lona uiga o loʻo manuia a latou tagata faʻatau."
O le aai o Middletown i sautesisifo o Ohio na sao mai le sili ona leaga o le paʻu, ma 7,000 galuega gaosiga uamea i le atunuu atoa na mou atu.Middletown Works-o se fale u'amea tele Cleveland-Cliffs ma o se tasi o fale faigaluega sili ona taua i totonu o le itulagi-na mafai ona aloese mai le fa'amalolo.Ae faʻatasi ai ma le siʻitia o le manaʻoga, o loʻo faʻateleina galuega a falegaosimea ma itula faigaluega.
"O loʻo matou matua lelei lava," o le tala lea a Neil Douglas, o le taʻitaʻifono o le sosaiete faʻapitonuʻu o le International Association of Machinists and Aerospace Workers i le 1943, lea na fai ma sui o le sili atu i le 1,800 tagata faigaluega i Middletown Works.Fai mai Mr. Douglas, e faigata i le falegaosimea ona maua ni tagata faigaluega faaopoopo e faafaigaluega ai galuega e oo atu i le $85,000 le totogi faaletausaga.
Ua salalau atu le hamu o le falegaosimea i le taulaga.Fai mai Mr. Douglas a ia savali atu i totonu o le nofoaga autu mo le faaleleia o fale, o le a ia feiloai i tagata i le falegaosimea lea na ia amataina ai se galuega fou i le fale.
"E mautinoa lava e te lagona i totonu o le taulaga o loʻo faʻaaogaina e tagata a latou tupe maua," o lana tala lea.“A tatou tamomoe lelei ma maua tupe, e mautinoa lava e faaalu e tagata le taulaga.”


Taimi meli: Iuni-16-2021