Lifeline: Fa'afiafia i fili fa'apolokiki (ma squirrels) |Siiga o le olaga

vaitau timuga.Maualuluga 44F.Savili mai matu 15-25 m/s.100% avanoa e timu.O le timu e tusa ma le kuata inisi.E mafai ona agi malosi atu le matagi..
I le afiafi timu mama, ona sau ai lea.Maulalo 36F.Sisifo-matūsisifo, 15 i le 25 mph.100% avanoa.
A’o aga’i atu i le palota a le peresetene talu ai, ua si’itia le aofa’i o squirrels i lea nofoaga.O fa'ama'i ia a matou tagata fafaga manu.Ona o le tele o finauga i fatu, na latou tutuli ese ai manu felelei.E tatau ona fai se mea.
O pou arasi mananaia e teuteuina i lala arasi e leai se aoga e faigofie tele mo rodents.Sa ou sii ese mai le eleele ma aveese le mea e fafaga ai manulele.Nai lo lena, sa ou faaofiina se paipa uamea e tasi le inisi le umi i totonu o le eleele ma toe faʻafesoʻotaʻi le fafaga.
E iai la'u pakete ga'o e lima kalone ou te fa'aogaina mo mea faigaluega eseese o fa'ato'aga.Sa ou tago i se mea saisai vali mafolafola ma tuu se ofu mafiafia o le lubricant i luga ma lalo o le paipa.O lenei mea na foia ai la'u mataupu.
Ina ua mavae ni nai aso o taumafai e a’e i luga o le pou ma etoeto o latou vae oona, na fiu ai loa squirrel.E le o a'u o se tagata leaga.Sa ou lūlūina pea fatu mo i latou i le eleele.
A o latalata mai le palota, ua fai mai le au Antrim Democrats ia te aʻu e tuu ni fuʻa faaupufai.O se auala e faapaleni ai le tasi i le isi.
E lua eka o matou fanua i le itu i saute sasaʻe o le Stone Circle Drive ma le US 31. A maeʻa se tifato mai le auala, o loʻo i ai se vaomatua mafolafola o tamaʻi paina ma eleele susu i nofoaga.O se tasi lea o le tele o kolosi a tia i le matou ala.
O tautotogo uma lava ou te tu'uina ai se fa'ailoga fa'atutusa fa'asolo.“Fa'aeteete, fa'auoga fa'atauva'a i luma atu.Faifailemu."Soifua maloloina.
O le tuʻuina o faʻailoga faʻapolokiki o se galuega sili atu ona faigata.Ona o le malifa tifato, sa tatau ai ona ou aveina se pou laupapa i totonu o le eleele i totonu o le pa.Ona ou tuituiina lea o le faavaa uamea o le faailo i le pou.
E tele galuega fa'aopoopo.Ma talu ai e le o vaaia le togavao mai lo matou fale, o nei faailoga e masani ona faaleagaina e i latou o e ou te taʻua o “tagata faomea i le po.”
O le taimi muamua na latou gaoia ai laʻu faʻailoga.O le taimi lona lua na latou se'i ese ai mai le pou ma togi i lalo o le malifa.O lo'o nofo ai se gata tele.Sa ou fa'aogaina se iliili uumi umi e saeia ai fa'ailoga mai le mutia uumi ma tutu'i i tua.
Sa ou mafaufau i polotini ma gaʻo.Ou te manatu afai e aoga lenei togafiti i rodents, e aoga foi i manu feʻai.
Sa ou tago i la'u fagu vali ma su'u le pito i luga ma itu o le faailo.Mo se paʻi faʻapitoa, sa ou sausauina le lube i le lanu meamata ma le lanumoana iila.
Sa ou tuu lelei le pepa malo i luga o le eleele i talaane o le faasinoala ma suau'u ai.O le auala lena, pe a laa atu se tagata faomea i luga o le pa… e nutimomoia.
O le taeao na sosoo ai, sa i ai pea loʻu tagavai faapolotiki ma ni tulaga lima vaaia.O loo misi se vaega o le pepa malo.
Mo le lua vaiaso na sosoo ai sa lelei oʻu faailoga.I le taeao o le aso palota, na toe mou atu ai.Masalo na fa'apoto e tagata faomea ma fa'aaoga totigilima ma taga lapisi.Sa ou toso ese le pou mai le eleele ma tuu i totonu o le togalaau.
O le solo o lenei masina na tusia i upu e Betty Dunham o le Kalkaska Elders Project.Sa faatalanoaina o ia e se tamaitiiti o le vasega ono ma sa ou tusia lenei solo.
Ou te le'i sisiina ni fu'a fa'apolokiki mo nei vaeluagalemu.Peitaʻi, e ma te tetee malosi ma loʻu toʻalua osofaʻiga i le siʻosiʻomaga, aʻoaʻoga lautele, aia tatau a fafine, ma talafaasolopito moni.A o ou i ai i le aoga maualuga, o le faitauina o tusi faasaina na musuia ai au e saili se matata i solo.
Matou te avatu ia te oe tala fou e uiga i lau alalafaga i luga ole laiga.Fa'asoa nei e fa'aauau pea ona maua fa'amatalaga i mataupu fa'alotoifale ma mea tutupu e taua ia te oe ma e pele ia te oe.
O le tusisolo Bard Terry Wooten o lo'o fa'atino a'oa'oga ma tusitusi i a'oga mo le silia ma le 30 tausaga.O ia foi o le na faia le Stone Circle, o se mama papa tolu e faʻaalia ai solo, tala ma musika i lona fanua i matu o Elk Rapids.Asiasi www.terry-wooten.com mo nisi fa'amatalaga.
Teuteuga Muamua: E le tatau i le Konekeresi ona faia ni tulafono e faʻavae pe faʻasaina ai le saolotoga o tapuaiga, poʻo le faʻasaina o le saʻolotoga e tautala ai poʻo le faʻasalalauga, poʻo le aia a tagata e potopoto filemu ai ma talosaga i le malo mo le foia o faʻasea.


Taimi meli: Oke-17-2022